Een echt familiebedrijf

Ad Donkers Machinaal Timmerbedrijf b.v. is

Gelegen in de dorpskern van Vorstenbosch is Ad Donkers Machinaal Timmerbedrijf een echt familiebedrijf. De dagelijkse leiding is sinds de oprichting in 1987 in handen van Ad, die zijn onderneming in de loop der jaren zag uitgroeien tot een begrip in de regio. Met het toetreden van zonen Ruud (calculator) en Noud (planner) is de toekomst van Ad Donkers Machinaal Timmerbedrijf bovendien verzekerd.

De jaren verstrijken, maar in al die tijd is er niets veranderd aan onze overtuiging: kwaliteit ontstaat niet toevallig. Om eindresultaten op maat te kunnen leveren, maken we doelbewuste keuzes in het productieproces. In onze ogen is de meest voor de hand liggende oplossing niet altijd de beste. Daarom maken we onze kozijnen, ramen, deuren en overige houtbewerkte producten altijd geheel naar wens. Of je nu aannemer of een particulier bent, wij zorgen voor een compleet product van de hoogste kwaliteit.

Noud Donkers

Planning

‘De beste manier om ons bedrijf te omschrijven is met onze driehoek.

1. De kwaliteit van het product is leidend. Altijd.
2. Wat er ook gebeurt, wij komen onze afspraken na.
3. In elke situatie denken we met je mee over de beste oplossing.’ .

Noud Donkers

Planning

‘De beste manier om ons bedrijf te omschrijven is met onze driehoek.

1. De kwaliteit van het product is leidend. Altijd.
2. Wat er ook gebeurt, wij komen onze afspraken na.
3. In elke situatie denken we met je mee over de beste oplossing.’ .

Overleg en advies

Wij luisteren aandachtig naar je wensen en nemen deze persoonlijk met je door. Heb je al bestektekeningen van de woningen in bezit, dan kun je deze aanleveren per e-mail. Tijdens deze fase adviseren we je zo goed mogelijk over de mogelijkheden die aansluiten op jouw project.

Overleg en advies

Naar aanleiding van het overleg en advies stellen we een gedetailleerde en heldere offerte op. Als de offerte akkoord is, zorgt de werkvoorbereiding ervoor dat de tekeningen op detailniveau worden uitgewerkt. Tegelijkertijd worden machinecodes aangemaakt voor ons moderne machinepark.

Voormontage

Als de onderdelen uit de bewerkingsmachine zijn gerold, worden de kozijnen, ramen en deuren samengesteld in de opsluitbank. Ook worden de producten gecontroleerd, geschuurd en eventueel voorzien van spouwlatten.

Spuiten

Na het opsluiten worden de producten met behulp van ons railsysteem getransporteerd naar onze spuitkelder. Daar wordt alles geflow-coat. Flow-coaten is een coatingtechniek waarbij een overmaat aan verf of lak op het product wordt gesproeid of waarbij het werkstuk door bevloeiing wordt bevochtigd. Door deze techniek worden de producten vele malen duurzamer. Als deze laag droog is, worden de producten getransporteerd in het lakcircuit. Daar worden ze gegrond met de spuitautomaat. Dat is mogelijk in iedere gewenste kleur. Wanneer de producten in zijn geheel zijn behandeld, worden ze gedroogd. Om te zorgen voor een betere doordroging maken we daarbij gebruik van infraroodstraling.

Afmontage

Bij de afmontage wordt het hang- en sluitwerk aangebracht en hangen we de ramen en deuren in de kozijnen. Indien gewenst kunnen we het glas monteren.

Transport

Na de afmontage worden de producten in deze fase klaargezet voor transport. Je kunt je producten zowel direct afhalen vanuit de fabriek als laten bezorgen.

Certificeringen en duurzaamheid

Bij Ad Donkers Machinaal Timmerbedrijf staan we voor kwalitatief en duurzaam ondernemen. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen, zijn we aangesloten bij de NBvT en HOUT100%. Daarnaast beschikken we over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en zijn onze producten KOMO-gecertificeerd. Dat betekent dat ze voldoen aan alle gevraagde eisen en richtlijnen.

Indien gewenst kunnen wij uw kozijnen FSC®-gecertificeerd leveren, vraag naar onze gecertificeerde producten.

Als houtverwerker werken we voornamelijk met natuurlijke producten. Om bij te dragen aan de duurzaamheid, maken we uitsluitend gebruik van hoogkwalitatieve verf op waterbasis. Naast de 300 zonnepanelen gebruiken we ook ons afvalhout als energiebron, zodat we het pand en de werkplaats kunnen verwarmen.